De 5 voordelen van een massage

Een massage is gezond omdat het ontspanning geeft. Maar wat zijn nog meer voordelen van een massage? Hieronder 5 voordelen waarom je jezelf regelmatig een massage cadeau moet geven:  

1. Een massage verbetert het immuunsysteem:
Door regelmatig massages verbetert de weerstand. Je lichaam maakt meer witte bloedlichaampjes aan en het stresshormoon cortisol wordt hiermee verlaagd. Hierdoor wordt je immuunsysteem extra versterkt en ben je dus ook minder snel ziek.

2. Je slaap verbetert: 
Een massage zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt en de slaap dieper is. Je wordt hierdoor frisser wakker de volgende ochtend. Tijdens een massage wordt namelijk serotonine geproduceerd. Dat zorgt ervoor dat je beter slaapt.

3. Je zit lekkerder in je vel:
Een massage bevordert een gezonde huid. Je huid wordt namelijk elastischer doordat spanning in het bindweefsel wordt los gemasseerd. Ook de voorbloeding in de huid verbetert. Hierdoor krijgt de uitstraling en kleur van je huid een enorme boost!

4. Betere ademhaling:
Een massage brengt de ademhaling tot rust. Door de massage ga je vaak dieper ademhalen, waardoor er meer verse zuurstof naar de longen en het hart gaat.

5. Verbetert bloedcirculatie en verwijderd afvalstoffen:
Een massage activeert de bloedsomloop. Hierdoor krijgen de organen, spieren, botten en de huid meer verse voedingstoffen. De energiedoorstroming wordt bevorderd, waardoor het lichaam nieuwe energie krijgt. Doordat de bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd, kunnen de afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

massage rug